Пристрої захисту від імпульсних перенапруг (Easy9)

Грозовий розряд поблизу від будинку або поряд з повітряною лінією електроживлення викликає різке підвищення напруги живильної мережі до декількох тисяч вольт.
Як виникає перенапруження? Як працює ПЗІП?

Пристрої захисту від імпульсних перенапруг – ПЗІП.

 

Призначення

Захист від пошкодження грозовим розрядом і аварійними стрибками напруги будь-яких чутливих до перенапруження пристроїв, зокрема, електронного та IT-обладнання: телевізорів, комп'ютерів, моніторів, принтерів, модемів, побутових електроприладів з електронними контролерами, телефонів, факсів, систем охоронної сигналізації і т. д.

Виникнення аварійної ситуації

Грозовий розряд поблизу від будинку або поряд з повітряною лінією електроживлення викликає різке підвищення напруги живильної мережі до декількох тисяч вольт.

Захист від імпульснї перенапруги: влучення блискавки

Імпульс перенапруги, що триває кілька мікросекунд, може вивести з ладу різні електронні компоненти: пристрої, що запам'ятовують, процесори, конденсатори, дисплеї і т.д.

Як працює захист ПЗІП

ПЗІП послаблює стрибок напруги до значення, що витримується підключеними приладами (до 1,3 або 1,5 кВ, см. Значення рівня захисту від перенапруг (Up)).
Тривалість імпульсу перенапруги природним чином обмежена кількома мікросекундами (значення типової хвилі, вказане в електротехнічних стандартах, становить 1,2 / 50 мкс).
Пристрій захисту від імпульсних перешкод, встановлене в розподільному щиті, забезпечує ефективний захист всіх пристроїв, розташованих в радіусі до 10 метрів.

Як ПЗІП захищає від імпульсного перенапруження

Як вибрати ПЗІП Easy9

Залежно від ряду умов, ви можете максимально ефективно підібрати пристрій захисту від перенапруг Easy9.

Кількість полюсів

Пристрій захисту від імпульсних перенапруг встановлюється на вводі розподільного щита і підключається до всіх струмоведучих провідників (всі фази + нейтраль) і до захисного проводу заземлення.

Див. Схеми з'єднань до пристроїв ПЗІП в каточці товару.

 

Максимальний струм розряду (Iмакс.)

  • 20 кА забезпечує хороший захист при тривалому терміні служби для переважної більшості видів застосування.
  • ПЗІП з максимальним струмом розряду 45 кА рекомендується використовувати при підвищеному рівні ризику і в районах з високою грозовою активністю:
    • гірська або волога місцевість
    • будівлі і / або лінії електроживлення, розташовані на плоскій безлісної місцевості.
    • для більшої інформації див. ДСТУ Б В.2.5-38: 2008, додаток Б.